|Tip| Geld sparen

09:31 Verena 4 Comments


We kennen het allemaal waarschijnlijk wel, aan het eind van de maand helemaal geen of weinig geld over hebben. Dit is wat mij altijd overkomt omdat ik zodra ik mijn geld heb dit meteen uitgeef. En dan heb je een probleem als je wordt gevraagd om gezellig uiteten te gaan met vriendinnen. "Sorry, ik kan niet mee omdat ik geen geld heb" Klinkt lullig hé?Ik heb een paar tips voor jullie waardoor je eigenlijk altijd wel een beetje geld achter de hand hebt. Hoe langer je hier mee door gaat, hoe meer geld je spaart (duh).

1. Zoek een leuk potje

Een potje? Ja. Je kan dit potje gebruiken om het geld wat je spaart in te doen. Want alles wat op je rekening staat geef je toch net iets sneller uit dan een potje met geld waarvan je weet dat je er alleen geld uit mag pakken als je het ECHT nodig hebt. Plak een sticker met je doel er op (waarvoor je spaart) of versier hem zoals jij het wilt. Spreek met jezelf af dat dit je 'spaarpot' is en dat je er zoveel mogelijk in moet doen en zo weinig mogelijk uit haalt.

2. Geld over?

Als je dit potje hebt wil je er natuurlijk meteen al wat in hebben. Kijk in je portemonnee of je munt geld hebt en stop dat allemaal in je potje, zo heb je alvast een begin. Shopping trip gehad en ook daardoor munt geld in je portemonnee? Stop het erin! Spreek met jezelf af dat elke keer als je munt geld hebt dat je dit in je potje doet.

3. Eigen donatie

Als je wilt dat het bedrag in je potje sneller groeit kan je elke maand geld aan jezelf doneren. Stop elke keer als je je geld krijgt 5 of 10 euro in je potje, dat kan je toch wel missen?4. Lege flessen

Dit is misschien heel kinderachtig maar ik verdien er altijd nog best wel wat geld aan. Zoek alle lege flessen in je huis en lever deze in bij de supermarkt. 1 zo'n fles is toch nog 25 cent waard. Met geluk heb je een lege bierkrat liggen, weer zo'n 3 euro erbij.

5. Oude troep

Ligt je kamer helemaal vol met oude troep en weet je niet wat je er mee moet? Alles is geld waard! Er zijn altijd wel mensen die waarde zien in jouw 'troep'. Zet de spullen die je niet meer hoeft op marktplaats of op een Facebook groep die hier voor gemaakt is.


6. Besparen

Besparen is ook sparen. Denk goed voordat je iets koopt. Heb je het echt nodig? En als je beslist om het te kopen kijk dan eerst goed of het niet ergens goedkoper kan. Zo bespaar je geld en houd je aan het eind van de maand misschien wel geld over. Dit kan je dan weer in je potje doen.

7. Online spaarprogramma's 

Veel mensen denken dat dit niet werk, maar dat doet het dus wel! Door e-mails te lezen en enquêtes in te vullen kan je een klein zakcentje bij verdienen. Een site die vertrouwbaar is en die vanaf 10 euro uitbetaald (en dit ook echt doet) is EuroClix. Bij aanmelding ontvang je een startbedrag van 1,95 en je kan er makkelijk meer van maken. Als je altijd geld tekort komt kan je het altijd een keertje uitproberen.


Ik hoop dat jullie er iets aan hebben, veel geluk met sparen.

Lots of Love!

Verena4 opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.